La Concia appartementen in Toscane
De omgeving

De directe omgeving heeft oneindig veel te bieden op het gebied van zowel cultuur als natuur. La Concia vormt een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van deze nog relatief onbekende streek, die dan ook een authentieke Italiaanse sfeer ademt.

Lunigiana
La Concia ligt te midden van de groene heuvels van de Lunigiana, die worden gedomineerd door oude dorpjes en olijfgaarden. Het gebied staat bekend om zijn romaanse kerken (pieve), vestingdorpen (borghi) en middeleeuwse kastelen, getuigenissen van een rijk verleden.

De “Lunigiana” dankt haar naam aan de Romeinse stad Luni. Relatief makkelijk begaanbare bergpassen door de barrière van de Appenijnen en de Apuaanse Alpen hebben geleid tot een netwerk van antieke doorgangswegen die reeds vanaf de prehistorie door vele verschillende volkeren zijn gebruikt (herders, handelslieden, legers, pelgrims). Deze vormen een belangrijke culturele, historische en natuurlijke rode draad voor een bezoek aan het gebied.

Water
In de nabije omgeving bevinden zich vele mooie beken met kristalhelder en ijskoud water, heerlijk om verfrissing in te zoeken tijdens de warmere uren van de dag. Kinderen kunnen zich er urenlang vermaken met dammen bouwen en (kikker)visjes vangen. En hoewel La Concia vlak bij de Apuaanse Alpen en de Appenijnen ligt, ben je in 40 minuten aan zee (ook per trein bereikbaar).
De prachtige Ligurische kust biedt naast mooie zand- en rotsstranden ook bijzondere plaatsen als Lerici (waar je heerlijk vis kunt eten), Portovenere, Fiascherino, het eiland Palmaria en de Cinque Terre (o.a. wandelen en snorkelen).

Wandelen
In de omgeving kun je heerlijk wandelen, te midden van olijfgaarden, eeuwenoude kastanjebossen of hoog in de bergen (tot 2000 meter). Het huis wordt omringd door nationale parken (Nationaal Park van de Toscaans-Emiliaanse Appenijnen, Regionaal Park van de Apuaanse Alpen, Nationaal Park van de Cinque Terre), en biedt dan ook een scala aan wandelmogelijkheden.
Door de Lunigiana lopen van oudsher belangrijke doorgangsroutes en bedevaartsroutes, waarvan een van de bekendste de Via Francigena is.

Steden
Bekende Toscaanse steden als Lucca, Pisa en Florence zijn uitstekend bereikbaar voor een dagtocht. Ook dichterbij zijn er steden en stadjes die een bezoek waard zijn, zoals Pontremoli (kasteel, museo “statue stele”), Sarzana (antiekmarkt, lekkere restaurantjes en goed ijs), La Spezia (winkelen), Massa (kasteel, musea), Carrara (marmergroeves) en Fivizzano (o.a. Festival dei Sapori).

Handige informatie
Ook wandelen in de bergen of rotsklimmen in de Apuaanse Alpen of op de rotsenwanden aan zee onder leiding van een berggids behoort tot de mogelijkheden, evenals fietstochten (MTB) en trektochten te paard.
Wij geven u graag informatie over lokale feesten, evenementen, concerten, festivals en andere activiteiten die in de periode van uw verblijf in de omgeving worden georganiseerd.

 


Concia_omgeving_k01