La Concia appartementen in Toscane
Het huis

De tuin, die zich uitstrekt rondom het huis, is opgebouwd uit terrassen met olijfbomen, lavendel, wilde bloemen en geurende kruiden. Er zijn veel schaduwrijke plekken om je terug te trekken met een goed boek of voor een middagdutje. Pruimen, kersen en rijpe vijgen pluk je van de bomen; in de herfst zijn er druiven, hazelnoten, walnoten, tamme kastanjes om op een vuurtje te poffen en paddestoelen, en zelfs de winter heeft kaki’s en kiwi’s te bieden.

De moestuin naast het huis voorziet in o.a. zongerijpte tomaten en courgettes.
Verschillende lokale Noord-Toscaanse specialiteiten uit de omgeving zijn aan huis te verkrijgen (naast biologische olijfolie en lavendelproducten van eigen grond honing, wijn, etc).

De geschiedenis van het huis gaat terug tot de 13e eeuw. Oorspronkelijk was het huis een “Casa Torre”, later uitgebreid en versterkt met onder meer een toegangspoort die toegang biedt tot een binnenplaats. Er waren een olijfperserij en een “conceria” voor de zijdeteelt, en uiteindelijk werd het een feodale boerderij in bezit van een lokale adellijke familie. Nog steeds draagt het huis overal sporen van haar lange geschiedenis met zich mee, door de huidige eigenaars met liefde in ere gehouden èn hersteld.

La Concia is zeer geschikt als uitvalsbasis om dagtochten te maken, om daarna ’s avonds terug te keren in de rust van de tuin en te eten onder de olijfbomen. Of om tijdens de warme uren te luieren in een hangmat en er vervolgens tegen de avond op uit trekken, in een lekker restaurantje in de omgeving te eten of in de late uren te flaneren in één van de charmante Italiaanse stadjes.

‘s Avonds geniet je van de overweldigende sterrenhemel, je hoort uilen, krekels en op de achtergrond het altijd aanwezige geluid van zacht kabbelend water.

Reeën zijn frequente bezoekers van de tuin als de zon op- of ondergaat. In mei en juni zorgen talloze vuurvliegjes in de tuin tussen de olijven ieder jaar weer voor een bijzonder spektakel.
Een plek om te onthaasten en te genieten van de mooie natuur. Desgewenst is er echter van alles te ondernemen in de omgeving. In de gastenverblijven vindt u alle toeristische informatie, kaarten en leuke wetenswaardigheden die uw verblijf zo aangenaam mogelijk maken.

Er is veel rust, maar het huis ligt niet afgelegen. Lopend ben je in 5 minuten in Codiponte, het middeleeuwse dorpje waar je op uitkijkt. Het dorp heeft een buurtwinkel, een bar, een postkantoortje, slager, groenteboer en – als het genoeg geregend heeft – een riviertje met een zwemstrandje. Onderaan de weg die naar La Concia leidt is een kleine speeltuin met schommels en een glijbaan.

Voor kinderen is er veel te doen. Kinderen genieten van de ruimte, er is een grote tuin rondom het huis die zich leent voor vele spelletjes, hutten bouwen, spelen met het water van de bronnen. In de omgeving zijn natuurlijke zwemplekken, grotten en er zijn avontuurlijke boswandelingen te maken.

In de omgeving van de Concia zijn een paar goede restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Op verzoek verzorgen wij een maaltijd op uw terras. Het is ook mogelijk om in de avond aan te schuiven aan een lange tafel op de binnenplaats van de Concia en te genieten van een Italiaanse maaltijd met verse streekproducten en lekkere wijn.

La Concia is in beheer van een Italiaans-Nederlandse familie die het huis ook bewoont: Davide, Maartje en hun dochter Beatrice.

 

DSC06019-kind-tuin
 

gedekte-tafel